Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα που έγινε σύμβολο κατά του φασισμού

08.10.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Εφτά χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα, η μητέρα του ζητούσε δικαιοσύνη και την τιμωρία των δολοφόνων του γιου της.

Χθες, η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της ετυμηγορίας της έδρας που έκρινε ένοχο τον δολοφόνου του Παύλου, Γιώργο Ρουπακιά.

Βγήκε από το δικαστήριο, ύψωσε τις γροθιές της  στον ουρανό και φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχή της: «Παύλο μου, νικήσαμε», «δικαιωθήκαμε!», «τα κατάφερες γιε μου».

Ιστορική απόφαση

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου έκρινε 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενόχους.

Η εικόνα της Μάγδας Φύσσα αποτύπωσε τη νίκη της Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα μετά, η Μάγδα Φύσσα βγαίνει στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ευχαριστώς τους ανθρώπους που την στήριξαν, ενώ αγκάλιασε τους φίλους του γιου της.

Ο κόσμος την καταχειροκροτείσε.  Την περιύκλωσαν και την αποκάλεσαν «μάνα». «Ο Παύλος ζει», φωνάζε το πλήθος. Έχουμε δρόμο, είπε η ίδια για να κερδίσουμε τον φασισμό.

Η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί από το σπίτι της οικογένειας στο Κερατσίνι. Έφτασε στο εφετείο με τον πατέρα και την αδερφή του Παύλου.

Πλήθος κόσμος τους περίμενε ήδη εκεί για να ενώσουν τις φωνές τους.

Η Μάγδα Φύσσα σήκωσε στους ώμους της το «βάρος» της δίκης της Χρυσής Αυγής. Άκουσε με λεπτομέρειες πώς ο γιος της έχασε τη ζωή του, είδε στα μάτια τους δολοφόνους του παιδιού της, δέχτηκε τις φραστικές τους επιθέσεις και την ειρωνεία τους. Και άντεξε. Έγινε σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού.

Μια γυναίκα που πάλεψε με το τέρας και το νίκησε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2020