Πολιτική

Τσίπρας: Απαιτούνται δραστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού

08.10.2020 | 14:00

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του θεάματος, ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα παρακολουθεί στενά από την αρχή της πανδημίας.«Ο χώρος του πολιτισμού έχει υποστεί ίσως τα μεγαλύτερα πλήγματα και στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν μιλάμε και για ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους, για εργάτες της τέχνης, διότι εμείς συνηθίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας μονάχα τους καλλιτέχνες που γνωρίζουμε ως ηθοποιούς, ως τραγουδιστές, ως συνθέτες ή παραγωγούς, αλλά πίσω από την σκηνή υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται και που σήμερα δεν έχουν ένα εισόδημα» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσων αφορά στη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, τόνισε: «Βλέπουμε επίσης τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η ηγεσία του υπ. Πολιτισμού απέναντι στους δημιουργούς και πιστεύω πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κουβεντιάσουμε για δραστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού. Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει άλλος παρά μονάχα το κράτος, το δημόσιο. Άρα αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού. Ξέρετε ότι έχουμε προτείνει κατά καιρούς και στην ΔΕΘ αλλά και από την αρχή της πανδημίας μια σειρά από παρεμβάσεις στήριξης».

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/10/2020

Πολιτική