Πολιτική

Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τη «γραμμή» και τον ποινικό κώδικα

08.10.2020 | 13:43

Την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής αφήνοντας αιχμές για τη γραμμή που ακολουθείται αλλά και τον Ποινικό Κώδικα.

Πρόκειται για μια όχι και τόσο ξαφνική παραίτηση. Ο κ. Κοντονής με αρθρογραφία του είχε πάρει μεγάλες αποστάσεις από τις κεντρικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Αναπτύσσοντας αναλυτικά τους λόγους της διαφωνίας του, ο κ. Κοντονής είπε σε τηλεοπτικό σταθμό  ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας»

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο κ. Κοντονής. Όπως ανέφερε, για τις αποφάσεις του έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ η ΝΔ μετά τις βόμβες Κοντονή πέρασε στην αντεπίθεση βάζοντας στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα» αναφέρει η ΝΔ για να προσθέσει.

«Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του».

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/10/2020

Πολιτική