Ελλάδα

Ένα βήμα πριν από τον «κόκκινο» συναγερμό η Αττική

08.10.2020 | 13:24

Εντείνεται ο προβληματισμός στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την εφαρμογή νέων μέτρων στην Αττική, όπως η μετατροπή της σύστασης για καθολική χρήση μάσκας σε υποχρέωση για τους πολίτες, καθώς ο ιός διατηρεί τη δυναμική του παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί. Χθες, το λεκανοπέδιο κατέγραψε 194 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 407.

Η προσοχή των ειδικών στρέφεται πλέον και σε άλλα αστικά κέντρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα εμφανίζονται δεκάδες νέες εστίες κορωνοϊού. Έτσι, μετά την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης μπαίνει η ΠΕ Κοζάνης αλλά και η ΠΕ Ιωαννίνων.

Στις περιοχές αυτές, απαγορεύονται τα πάρτι, οι λαϊκές αγορές και τα πανηγύρια, μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και 9 ατόμων στις συναθροίσεις, όλα τα καταστήματα θα μένουν κλειστά 12 το βράδυ με 5 το πρωί, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού.

«Συναγερμός» σήμανε στο Μέτσοβο, καθώς τουλάχιστον 4 καλεσμένοι σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, την περασμένη Κυριακή, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από ένα ζευγάρι καλεσμένων που επέστρεψε από την Αθήνα με ύποπτα συμπτώματα, και ήρθε σε επαφή με άτομα που ήταν καλεσμένοι στα βαφτίσια.

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στις πιάτσες των ταξί στη Λαμία, καθώς μέσα σε τέσσερις ημέρες επιβεβαιώθηκαν 2 κρούσματα. 174 οδηγοί ταξί περιμένουν με αγωνία τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, αφού ο ένας από τους δύο οδηγούς που έχει νοσήσει, είχε επισκεφθεί την πιάτσα την ίδια ημέρα που μπήκε στο νοσοκομείο.

Με το χειμώνα να πλησιάζει και τα κρούσματα να μην μειώνονται, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα το επόμενο διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/10/2020

Ελλάδα