Κόσμος

ΗΠΑ: Κινητή «βόμβα» ο Ντόναλντ Τραμπ σε Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο

07.10.2020 | 19:05 Eνσωμάτωση

Εκνευρισμός επικρατεί μεταξύ των μελών προσωπικού στον Λευκό Οίκο, με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ να συμβουλεύουν τον ασθενή Αμερικανό πρόεδρο να μην πλησιάζει στο Οβάλ Γραφείο και Δυτική Πτέρυγα.

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά τη νοσηλεία – αστραπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed έχει σπείρει τον φόβο και τον τρόμο.

Επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο, μόλυνε και άλλους ανώτατους αξιωματούχους ενώ τώρα δηλώνει έτοιμος να πάρει μέρος στο ντιμπέιτ με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου.

Ηχηρή παρέμβαση Μισέλ Ομπάμα

Ο Τζο Μπάιντεν όμως δεν προτίθεται να σταθεί απέναντί του αν εξακολουθεί να είναι μολυσματικός φορέας του κορωνοϊού.

Σπάνια παρέμβαση υπέρ του Τζο Μπάιντεν έκανε από την Μισέλ Ομπάμα.

Οι απαιτήσεις της Μελάνια και η απομόνωση της Ιβάνκα

Τα μέλη του προσωπικού που έρχονται σε άμεση επαφή με την «πρώτη» οικογένεια κάνουν καθημερινά τεστ, ενώ το δευτερεύον προσωπικό εξετάζεται κάθε 48 ώρες. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι φορούν στολές προστασίας PPE.

Στον προεδρική κατοικία έχει εγκατασταθεί επιπλέον σύστημα απολύμανσης και φιλτραρίσματος για να διατηρείται καθαρός ο αέρας.

Την ίδια ώρα, και η Δυτική Πτέρυγα μοιάζει εγκαταλελειμμένη, μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον διοίκηση του Τραμπ. Πολλά εκτελεστικά στελέχη εργάζονται από το σπίτι, όπως και η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ.

Οι πληροφορίες ότι η απομάκρυνση της Ιβάνκα είναι το πρόσχημα για να την απομακρύνει η Μελάνια από τον Λευκό Οίκο, μένει να διασταυρωθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020