Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Έρχονται συλλήψεις των καταδικασθέντων – Έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

07.10.2020 | 18:55 Eνσωμάτωση

Μπορεί η ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής να απάλυνε τον πόνο της οικογένειας Φύσσα και να έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού, ωστόσο, ένας νέος κύκλος ανοίγει.

Είναι ο κύκλος των συλλήψεων του Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρώην βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, όταν ανακοινωθούν οι ποινές τους και αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να δούμε ποιοι θα φορέσουν ξανά χειροπέδες και θα οδηγηθούν στις φυλακές, πιθανότατα στον Κορυδαλλό.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τις συλλήψεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές.

Είναι δεδομένο ότι σε κάποιους θα προσμετρηθούν ελαφρυντικά, κάποιοι άλλοι θα ζητήσουν αναστολή της ποινής και άλλοι θα καταθέσουν έφεση και μέχρι το επόμενο δικαστήριο θα ζητήσουν να μείνουν ελεύθεροι.

Κάποιοι, ωστόσο, ενδεχομένως να οδηγηθούν την επόμενη εβδομάδα στις φυλακές και η Αστυνομία θα κληθεί να εκτελέσει τα εντάλματα σύλληψής τους.

Αφού τους βρει προηγουμένως, καθώς οι Χρυσαυγίτες δεν εμφανίζονται πολύ συχνά, πλην του Ηλία Κασιδιάρη που είναι αρχηγός του κόμματος «Έλληνες».

Ούτε στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και θα πρέπει να αναζητηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο μόνος σίγουρος αυτήν την στιγμή για να πάει φυλακή είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος πιθανότατα θα προσπαθήσει να σπάσει τα ισόβια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα περάσει πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Οι αστυνομικές αρχές ξέρουν σε γενικές γραμμές που βρίσκονται οι ένοχοι και θα κινητοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση Λαγού, του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής που πιθανότατα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και έχει ασυλία.

Επομένως, θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή και η έκδοσή του στην Ελλάδα, εφόσον η ποινή του θα είναι άμεσα εκτελέσιμη και θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020