Ελλάδα

Αμείωτα τα πάρτι στις πλατείες – Εικόνες συνωστισμού και απουσίας μέτρων προστασίας

03.10.2020 | 21:51

Εικόνες ξέφρενης διασκέδασης και συνωστισμού κατέγραψε η κάμερα σε έναν κεντρικότατο δρόμο της Αττικής, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Από τα μπαρ… στις πλατείες

Βράδυ Παρασκευής στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού. Η νεολαία διασκεδάζει.

Παρέες νεαρών, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, πίνουν το ποτό τους στρυμωγμένοι στα πεζοδρόμια.

Τα καταστήματα κλείνουν και η διασκέδαση περνά στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, σε περιοχές που ο κορωνοϊός καλπάζει.

«Αγριεύει» η μάχη της πλατείας

Εικόνες συνωστισμού, που οι λοιμωξιολόγοι ξορκίζουν και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαλείψει. Οι νέοι βγαίνουν και διασκεδάζουν σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Οι  πλατείες έχουν γίνει πια «κόκκινο» πανί. Μιλώντας στο MEGA, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, έδειξε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν οι πλατείες, είπε όμως πως όπου χρειάζεται η αστυνομία θα λειτουργεί κατασταλτικά.

Το σχέδιο «αδειάστε την πλατεία»

Το σχέδιο της αστυνομίας για αποσυμφόρηση των κεντρικών σημείων της Αθήνας μπήκε σε εφαρμογή το βράδυ της Παρασκευής. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:00 από την πλατεία Βικτωρίας, ακολούθησε επιχείρηση στην πλατεία Ομονοίας, στη συνέχεια στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα και στην Άγιο Παντελεήμονα.

Περιπολικά της αστυνομίας εξέπεμπαν το ηχητικό μήνυμα της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων και της χρήσης μάσκας σε τέσσερις γλώσσες, ενώ πεζοί αστυνομικοί απωθούσαν από τις πλατείες τους συγκεντρωμένους νεαρούς.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Ελλάδα