Οικονομία

Αναδρομικά δύο ταχυτήτων για τους συνταξιούχους

03.10.2020 | 23:28

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, καθώς κατατέθηκε η τροπολογία που περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Όμως στο χέρι θα λάβουν μέχρι και 770 ευρώ λιγότερα.

Δύο ταχύτητες αναδρομικών για τους συνταξιούχους έδειξε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

«Χαμένοι» οι συνταξιούχοι Δημοσίου

Μικρότερα ποσά θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα καθώς θα τους επιστραφούν μόνο οι περικοπές του 2012 που αφορούσαν τη μείωση της κύριας σύνταξης για όσους λάμβαναν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν διπλή επιστροφή, καθώς θα πάρουν επιπλέον και τις περικοπές του 2012 που αφορούσαν μειώσεις κατά 12% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ.

Χαμένοι όμως είναι και οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και για αυτούς εφαρμόζεται η ίδια φόρμουλα με το Δημόσιο.

Τέλος στις διεκδικήσεις επικουρικών & δώρων

Τα ποσά θα δοθούν χωρίς παρακράτηση φόρου, ενώ οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν του χρόνου το ποσό που θα πάρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τα ποσά των αναδρομικών θα δοθούν τον Οκτώβριο ενώ όσοι τα πάρουν,  παραιτούνται αυτόματα από μελλοντικές αξιώσεις.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να πάρουν αναδρομικά και οι κληρονόμοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/10/2020

Οικονομία