Κόσμος

Κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στο στενό της Ταϊβάν ενόψει της επίσκεψης Πελόζι

02.08.2022 | 13:25 Eνσωμάτωση

Αρκετά μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας πέταξαν κοντά στη νοητή γραμμή στο μέσον του στενού της Ταϊβάν,την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την Ταϊπέι.

Παρά τις επανειλημμένες κινεζικές προειδοποιήσεις εναντίον της επίσκεψης, η Πελόζι αναμένεται να φθάσει στη νήσο εντός της ημέρας, ενώ η Ουάσινγκτον διαμηνύει πως δεν πρόκειται να εκφοβιστεί από τις απειλές χρήσης στρατιωτικής βίας από πλευράς Πεκίνου.

Επίσημες αμερικανικές πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι, ωστόσο υπάρχουν αξιωματούχοι που υποστηρίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα βρίσκεται εκεί, παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις.

Η Ουάσινγκτον διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί να εκφοβιστεί και ξεκαθαρίζει πως είναι ένα ταξίδι που δεν θα αλλάξει το καθεστώς της Ταϊβάν.

Την ίδια στιγμή κινεζικά πλοία βρίσκονται κοντά στην άτυπη ουδέτερη ζώνη με την Ταϊβάν, στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς από πάνω, ενώ η Ταϊβάν έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τα αντιαεροπορικά της καταφύγια, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 5.000 περίπου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2022