Ελλάδα

Δυστύχημα στα Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 21χρονου – Αναζητούνται από τις Αρχές

30.07.2022 | 13:06 Eνσωμάτωση

Άκαρπες παραμένουν μέχρι και σήμερα οι προσπάθειες να εντοπίσουν τους φίλους του 21χρονου Τζακ οι ελληνικές Αρχές που διερευνούν, το πώς έγινε το φρικιαστικό δυστύχημα με θύμα τον νεαρό Βρετανό.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για να καταφέρουν να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν με τα τρία άτομα που βρισκόταν μαζί του δευτερόλεπτα πριν χάσει τη ζωή του από τον έλικα του ελικοπτέρου ο Τζακ Φέντον.

Οι φίλοι του αδικοχαμένου Βρετανού τουρίστα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και η στάση τους προβληματίζει ιδιαίτερα τους ερευνητές που προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό.

«Εάν επιθυμούν οι αυτόπτες μάρτυρες να γίνει γνωστή η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη θα πρέπει να καταθέσουν όσα είδαν και ξέρουν. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει κάνεις να επικοινωνήσει μαζί τους. Γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα».

Τι υποστήριξε ο πιλότος

Τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων έχουν πάρει μέχρι αυτήν την στιγμή καταθέσεις από τρία άτομα.

Πρόκειται για τους δύο μηχανικούς εδάφους και τον πιλότο του ελικοπτέρου που ισχυρίστηκε πως πάρα το γεγονός ότι φορούσε τα ακούστηκα του άκουσες να φωνάζουν οι άλλοι δυο υπάλληλοι της εταιρείας στον 21χρονο να σταματήσει και να μην κατευθύνεται προς τον είλκα.

«Θα πρέπει να συνοδεύονται συνεχώς και εκ του σύνεγγυς από ειδικευμένο προσωπικό το οποίο, όχι μόνο να είναι εκπαιδευμένο και να ξέρει τι κάνει αλλά να πάρει και όλες τις προφυλάξεις έτσι ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι βγαίνουν  από το ελικόπτερο να απομακρυνθούν άμεσα με συγκεκριμένη διαδρομή.

Προφανώς αυτό το πράγμα δεν φαίνεται να συνέβη ή αν συνέβη, γιατί υπάρχουνε διάφορα σενάρια τα οποία έχουνε κυκλοφορήσει. Δηλαδή ότι  ναι μεν συνοδεύτηκαν αλλά  ο άνθρωπος τελικά που έχασε τη ζωή του, επέστρεψε με κάποιο τρόπο, η ευθύνη εξακολουθεί υπάρχει», λέει ο Φαίδων Καραϊωσιφίδης, διερευνητής αεροπορικών περιστατικών.

Αναζητούνται επιπλέον μάρτυρες

Την ώρα που οι φίλοι τους Τζακ Φέντον παραμένουν άφαντοι, οι αρμόδιες Αρχές αναζητούν επιπλέον μάρτυρες που θα καταθέσουν και εκείνοι για το τι έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Τα άτομα αυτά φαίνεται πως βρίσκονταν κοντά στο σημείο και είναι πολύ πιθανό να είχαν καλή οπτική γωνιά στο σημείο της τραγωδίας.

Τέλος, οι Αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από τα εργαστήρια για να διαπιστώσουν εάν η κάμερα ασφαλείας του ελικοδρομίου έχει καταγράψει το δυστύχημα και αν το έχει καταχωρίσει στο καταγραφικό του συστήματος ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2022