Πολιτική

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και «μάχη» διαρροών για τις παρακολουθήσεις

30.07.2022 | 13:56 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή στη Βουλή, συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ξεκίνησε μάχη διαρροών και έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξεσπά για τις διαρροές μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας για τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του.

Η μάχη των «διαρροών»

Αφορμή στάθηκε αναφορά που αποδόθηκε στον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, σύμφωνα με την οποία, άφησε να εννοηθεί ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έγινε μετά από αίτηση ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Για απίθανη μονταζιέρα κάνει λόγο η ΝΔ.

«Ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση», λένε πηγές της ΝΔ.
Πανικό από τις παραδοχές του διοικητή της ΕΥΠ καταλογίζει στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«O διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ», απάντησαν πηγές προερχόμενες από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη», σχολίασαν το γεγονός πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επανέλαβε κατά πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο λογισμικό.

«Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης.

Πολιτικές ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργικό γραφείο καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη αποπειράθηκε να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν την πολιτική συγκυρία μόνον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εντοπίστηκε ως πιθανό θύμα παγίδευσης», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Το ΚΚΕ αναφέρθηκε στις καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν για υποκλοπές στον Περισσό.

«Πρέπει να αποδείξετε ότι δεν έχετε το Predator», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος και διαμηνύει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2022