Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μητέρα του για… ένα ποτήρι νερό – Τα πρώτα λόγια του 59χρονου

27.07.2022 | 20:06 Eνσωμάτωση

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Μια 84χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα αλλά και προβλήματα όρασης έπεσε νεκρή από τα χέρια του ίδιου της του γιου με τον οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Σοκ προκάλεσε η ομολογία του δράστη ότι σκότωσε τη μητέρα του γιατί του ζήτησε ένα ποτήρι νερό.

«Δεν έχω σόι εγώ. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να πατήσει στην αυλή μου μέσα».

Είναι τα πρώτα λόγια του 59χρονου μητροκτόνου στους αστυνομικούς τη στιγμή που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες στην αυλή του σπιτιού του. Νωρίτερα, είχε σκοτώσει την 84χρονη τυφλή και κατάκοιτη μητέρα του επειδή του ζήτησε ένα ποτήρι νερό.

Ο 59χρονος την χτύπησε με μανία στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον θώρακα, στη συνέχεια της έμπηξε ένα σπασμένο μπουκάλι στην κορυφή του κεφαλιού και στο τέλος την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια, αφήνοντας την αναίσθητη και γυμνή στο πάτωμα.

Τη γυναίκα εντόπισε νεκρή τα ξημερώματα ο δεύτερος γιος της, ενημέρωσε τον επίτροπο της εκκλησίας, κλήθηκε γραφείο τελετών και τότε ενημερώθηκαν οι Αρχές για όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο μητροκτόνος, που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική πολλές φορές κατά το παρελθόν.

«Μείον ένας. Πάω να θάψω τη μάνα μου. Ούτε γραφείο κηδειών ούτε τίποτα. Είμαι άπορος. Εγώ θα σκάψω και θα την θάψω μόνος μου».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μητροκτόνος όχι μόνο χτυπούσε καθημερινά την 84χρονη γυναίκα, αλλά η αστυνομία είχε κληθεί πολλές φορές στο σπίτι τους στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης.

Συχνά προκαλούσε προβλήματα με την επιθετική του συμπεριφορά και στους συγχωριανούς του.

Ο 59χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022