Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: «Πόλεμος» Πλεύρη – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα χωρίς μάσκα

26.07.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο για τη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας χωρίς μάσκα, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο ότι νοσεί για δεύτερη φορά από κορωνοϊό.

Τήρησε ή δεν τήρησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Η δήλωση πάντως του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τέσσερις μέρες αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς να φοράει μάσκα, πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση.

«Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην τέταρτη ημέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη ημέρα, ήταν στην πέμπτη ημέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα, θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση δίνοντας στη δημοσιότητα το μοριακό τεστ που έγινε στον κ. Τσίπρα το Σάββατο το μεσημέρι, βάσει του οποίου είχε αρνητικοποιηθεί.

«Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο».

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο επανήλθε και με ανάρτησή του υπενθύμισε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βάσει του οποίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να φοράει μάσκα για πέντε ακόμη μέρες μετά τη λήξη της καραντίνας, κάτι το οποίο δεν έπραξε στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να πετάει λάσπη με αυτόν τον τρόπο για τον Αλέξη Τσίπρα. Περιμένουμε μέσα στις επόμενες λίγες ώρες τη συγγνώμη και την παραίτησή του», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι διαγνώστηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό, ενώ το πρωί της Κυριακής 24 Ιουλίου, λίγες ώρες πριν τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, επισκέφθηκε την Πεντέλη για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, φορώντας τη μάσκα του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2022