Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: Δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

25.07.2022 | 13:39 Eνσωμάτωση

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και επιλεγμένα πρόσωπα όπως τον νεαρό πρόσφυγα που ήταν από τους πρώτους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πλήθος μηνυμάτων για την Τουρκία, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τις κοινωνικές ανισότητες είχε η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση για την 48η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου έστειλε ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα αναφέροντας: «Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Η ΠτΔ αναφέρθηκε ακόμα, στη μάχη που δίνεται καθημερινά με τις φωτιές σε όλη τη χώρα.

Σε μια αποστροφή της με επίκεντρο την υπόθεση Λιγνάδη η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η δικαιοσύνη απονέμεται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους.

H κ. Σακελλαροπούλου μίλησε και για τη μεγάλη απουσία από τη φετινή εκδήλωση, αυτή της Φώφης Γεννηματά.

Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο ιστορικό κιόσκι δεν ήταν ούτε φέτος πολιτική. Ο μόνος που είχε διάθεση να κάνει κουβέντα ήταν ο κ. Κουτσούμπας.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε συζήτηση με δημοσιογράφους έβαλε για ακόμα μια φορά φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό.

«Εγώ σας τα έχω πει αλλά δε με ακούτε. Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα. Έχουμε εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές. Τι ανασχηματισμό; Δεν προλαβαίνει κάποιος να μάθει το χαρτοφυλάκιο του. Επίσης, υπάρχουν πολλές δεσμευτικές υποχρεώσεις για το ταμείο ανάκαμψης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στο προεδρικό μέγαρο έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Μαρία Λεπενιώτη, η πρόεδρος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι γονείς του Άλκη Καμπανού, του τελευταίου θύματος άγριας οπαδικής βίας, οι αριστούχοι Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαιγκί και Σαϊντού Καμαρά που ήρθαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες και πιλότοι που έδωσαν τη μάχη με τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση με δημοσιογράφους μίλησε για την πρόσφατη νόσησή του από κορωνοϊό.

«Ανάρρωσα γρήγορα. Δεν είχα συμπτώματα» παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας .

Στη δεξίωση παραβρέθηκαν άτομα με οπτική αναπηρία με τους σκύλους συνοδούς τους, εκπρόσωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, Γυναικείων Οργανώσεων , διακεκριμένοι επιστήμονες, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, καθώς και η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών με τον προπονητή τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2022