Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στην αντεπίθεση το Ιπποκράτειο – Έγκυος καταγγέλλει ότι έχασε το μωρό της

22.07.2022 | 20:10 Eνσωμάτωση

Μήνυση κατέθεσε ζευγάρι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης καθώς του αποδίδει ευθύνες για τον θάνατο του μωρού τους.

Ο Γολγοθάς του ζευγαριού ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του ‘22, όταν ο σύζυγος μετέφερε  τη γυναίκα του, που βρίσκονταν στην 39η εβδομάδα κύησης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με έντονους σπασμούς, πόνους και αιμορραγία.

«Και της είπαν να φύγετε, να πάτε αλλού, γιατί σε μισή ώρα λήγει η εφημερία και εφημερεύει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου», σημειώνει ο Χαράλαμπος Αποστολίδης, δικηγόρος γονιών.

Με το δικό της αυτοκίνητο και όχι με ασθενοφόρο, η γυναίκα μεταφέρθηκε από τον σύζυγό της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί δεν της έκαναν εισαγωγή στη γυναικολογική κλινική, καθώς νοσούσε από κορωνοϊό.

«Γεννήθηκε ένα τέκνο αρτιμελές με εγκεφαλική υποξυγοναιμία, αρτιμελές διασωληνώθηκε. Το παιδί πέθανε τελικά τρεις μήνες μετά», λέει ο δικηγόρος.

«Θέλουμε την τιμωρία για την εγκληματική αμέλεια των εμπλεκομένων που οδήγησε στον θάνατο του τρίτου μας παιδιού», λέει η 30χρονη μητέρα.

Εντολή για διερεύνηση

Εντολή για άμεση διερεύνηση του περιστατικού έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Έγιναν όλες οι εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλλουν την άμεση εισαγωγή της 30χρονης στο νοσοκομείο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8:10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες».

«Τα τελευταία δύο χρόνια το νοσοκομείο έχει κάνει 4.800 γέννες και 200 Covid τοκετούς. Δε θα ήταν βάρος να κάνουμε άλλη μια», επισημαίνει ο Γεώργιος Δόντσιος πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Το ζευγάρι υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταγγέλλοντας πως οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξαν οι γιατροί των δύο νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, οδήγησαν στον θάνατο το νεογέννητο μωρό τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/07/2022