Ελλάδα

Αυτοψία του MEGA στα ακαθάριστα οικόπεδα – Αποκαρδιωτική εικόνα σε Ανθούσα και Ντράφι

21.07.2022 | 14:15 Eνσωμάτωση

Το MEGA βρέθηκε στις περιοχές που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και έκανε αυτοψία στα οικόπεδα - «βόμβες».

Το MEGA έκανε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπου κινδύνεψαν σπίτια, ζωάκια και περιουσίες. Οι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως από τα σπίτια και έτσι οι πυρκαγιές δεν εξελίχθηκαν σε φονικές.

Παρόλο που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα της, το MEGA αποκάλυψε πως τα περισσότερα χωράφια δεν είχαν καθαριστεί και ήταν γεμάτα με ξερά χόρτα και μπάζα.

Ξερά χόρτα μαζεμένα σε σακούλες, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εκδήλωσης νέας φωτιάς ή αναζωπύρωσης. Τα οικόπεδα – βόμβες, όπως χαρακτηρίζονται, τυγχάνουν της πλήρους αδιαφορίας από μεριάς Πολιτείας, καθώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τα περισυλλέξει ή να καθαρίσει τα εν λόγω οικόπεδα.

Οι κάτοικοι σε συνδυασμό με τις Αρχές που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό, οφείλουν να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, καθώς οι σφοδροί άνεμοι σε συνδυυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν οι εικόνες πλησίον της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς σπίτια και χωράφια, αλλά ανέπαφο παρέμεινε ένα μαντρί γεμάτο με ζώα και το οποίο διασώθηκε.

Η εικόνα αποτελεί μία θετική νότα μπροστά στην μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην περιοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/07/2022