Πολιτική

Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμένα της Πεντέλης

21.07.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγια στην Πεντέλη επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας μέσα σε λίγες ώρες για δεύτερη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές που ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης.

«Είμαστε ευγνώμονες» ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πυροσβέστες κατά την επίσκεψή του στην Πεντέλη και τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες δεν απέκλεισε εμπρησμό πίσω από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη.

«Ο Αύγουστος είναι μπροστά μας»

Ο κ. Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

«Ο Αύγουστος είναι μπροστά μας. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Αυτό το οποίο κρατώ ως μία θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων».

«Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ένα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις «καμένα» και «ενσυναίσθηση», ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«To υφιστάμενο σύστημα πολιτική προστασίας απέτυχε», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Αντί για ψεύτικες και υποκριτικές ευγνωμοσύνες από τον Πρωθυπουργό, ας κάνει η Κυβέρνηση έστω και τώρα όλες εκείνες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις για την δασοπροστασία και την πυροπροστασία», δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/07/2022