Ελλάδα

Coca-Cola: Νέο πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων για τη Φολέγανδρο

21.07.2022 | 21:00 Eνσωμάτωση

Να γίνει η Φολέγανδρος το πρώτο νησί στην Ελλάδα με μηδενικές απώλειες νερού, επιδιώκει το πρόγραμμα που υλοποιούν η Coca-Cola και ο διεθνής οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean.

Η Φολέγανδρος λύνει το πρόβλημα της λειψυδρίας που αναμένεται να αποτελέσει κυρίαρχη περιβαλλοντική πρόκληση τα προσεχή χρόνια.

Φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων Zero Drop υλοποιεί ο διεθνής οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean σε συνεργασία με την Coca-Cola στην Ελλάδα και με την αποκλειστική στήριξη του ιδρύματος της Coca-Cola με στόχο την προώθηση της ορθής χρήσης και εξοικονόμησης του νερού.

Στόχος είναι η υδατική επάρκεια μέσω τεχνικών παρεμβάσεων, καινοτόμων τεχνολογιών, εκπαιδευτικών δράσεων για τους 800 κατοίκους, τους χιλιάδες επισκέπτες και τις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Στόχος του νέου καινοτόμου προγράμματος προστασίας και διαχείρισης υδατικών πόρων είναι να καταστεί η Φολέγανδρος το πρώτο νησί στην Ελλάδα με μηδενικές απώλειες νερού, επιτυγχάνοντας για το σκοπό αυτό την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 10 εκατ λίτρων νερού ετησίως.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/07/2022