Ελλάδα

Κυμπουρόπουλος: Τα σκαλοπάτια «έδιωξαν» τον ευρωβουλευτή από εκδήλωση που ήταν καλεσμένος

16.07.2022 | 20:09 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπορόπουλος. Αν και προσκεκλημένος σε εκδήλωση, δεν κατάφερε να παρευρεθεί αφού όταν έφτασε στο σημείο, δεν είχε πρόσβαση καθώς υπήρχαν μόνο σκάλες με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει.

Βρέθηκε για άλλη μία φορά μπροστά σε έναν εφιάλτη για τους ανθρώπους με αναπηρία και το μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους του. Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιστρέφοντας από μία εκδήλωσε σε κτίριο στο οποίο δεν είχε πρόσβαση το αναπηρικό του αμαξίδιο περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία.

«Mόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει… Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου! Τελικά, την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος», έγραψε στο Facebook.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χρειάστηκε να διευκρινίσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πως το κτίριο το οποίο φαίνεται στη φωτογραφία της ανάρτησής του δεν είναι το Προεδρικό Μέγαρο. Δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει ποιο δημόσιο κτίριο είναι για να μη χαθεί, όπως επεσήμανε μιλώντας στο MEGA, η ουσία της διαμαρτυρίας του.

«Ήταν κάτι το οποίο στενοχώρησε και εμένα και τους οργανωτές και όντως ήταν μία παράλειψη. Σε τέτοιες εκδηλώσεις προβλήματα συμβαίνουν. Όμως είμαστε εδώ, θέλουμε να δείξουμε με την παρουσία μας ότι θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτή την αλλαγή», είπε ο ευρωβουλευτής.

Την ίδια ώρα, έξω στο δρόμο και σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας, η πραγματικότητα παραμένει σκληρή για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Παρκαρισμένα οχήματα σε διαβάσεις και σε θέσεις αναπήρων, λακούβες και κακοτεχνίες σε δρόμους και σε πεζοδρόμια, επικίνδυνες οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς…

Ένας πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή νοοτροπίας στο κράτος και στους πολίτες έχει γίνει με το εθνικό σχέδιο δράσης για τα άτομα με αναπηρία, χρειάζονται ωστόσο πολλά βήματα ακόμη για να αποκτήσουν τα αυτονόητα για όλους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2022