Ελλάδα

«Τεκνοποιία και μητρότητα» – Πώς οι γυναίκες συνδυάζουν καριερα και παιδιά

15.07.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

«Τεκνοποιία και Μητρότητα στην Ελλάδα σήμερα: Στάσεις, αντιλήψεις, ανάγκες». αυτό είναι το θέμα της ενδιαφέρουσας έρευνας που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την LIDL και την ΗΟΡΕgenesis και περιγράφει δυνατότητες των γυναικών να συνδυάσουν την μητρότητα με την καριέρα τους.

Ο φαινομενικά́ κόντρα ρόλος καριερίστριας – μητέρας, παύει να είναι κόντρα. Οι γυναίκες μπορούν και τα συνδυάζουν. Γιατί́ οι γυναίκες καριέρας, μεγαλώνουν παιδιά́ και οι γυναίκες μαμάδες, κάνουν καριέρα.

Η Lidl Ελλάς ένωσε τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis για πρώτη φορά στην εκπόνηση της επιστημονικής έρευνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και κατ’ ανάθεση στον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Ξένο, με θέμα: «Τεκνοποιία και Μητρότητα στην Ελλάδα σήμερα: Στάσεις, αντιλήψεις, ανάγκες».

Βασικό ζητούμενο της έρευνας ήταν η εξέταση των παραγόντων που διευκολύνουν ή «εμποδίζουν» τις γυναίκες να κάνουν παιδί στη χώρα μας σήμερα και μάλιστα τις εργαζόμενες γυναίκες που ζουν εντός του αστικού ιστού.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε, με την πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης «Εμείς οι γυναίκες…», υπό την αιγίδα και πάλι, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η καμπάνια εστιάζει στην προβολή έξι γυναικών, καταξιωμένες στον χώρο τους, που έχουν συνδυάσει με επιτυχία καριέρα – οικογένεια – κοινωνική παρουσία και δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς.

Η κάθε γυναίκα αφηγείται μία ξεχωριστή ιστορία, όμως όλες μαζί δίνουν ένα μήνυμα: Mπορούμε Καριέρα και Οικογένεια μαζί!

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022