Πολιτική

Βερναρδάκης: «Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα – Αν την έλεγα Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτό»

14.07.2022 | 20:11 Eνσωμάτωση

Νέο χτύπημα σήμερα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος αφού αποκάλεσε «Πισπιρίγκου της Παιδείας» την υπουργό Παιδείας, ζητώντας στη συνέχεια συγγνώμη και κάνοντας λόγο για ατόπημα, σήμερα επανήλθε και σε συνέντευξή του δήλωσε ότι αν την είχε αποκαλέσει Μήδεια ίσως αυτο να ηταν πιο αποδεκτό.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση με υπογραφή Βερναρδάκη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται με νέους χαρακτηρισμούς για τη Νίκη Κεραμέως.

Παρότι ο κ. Βερναρδάκης χαρακτηρίζει το επίμαχο βιντεο ως ακραίο, τοξικό ατόπημα, ζητώντας ξανά συγνώμη, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τώρα την κ. Κεραμέως «Μήδεια της δημόσιας Παιδείας».

«Αν έλεγα παραδείγματος χάριν ότι η κυρία υπουργός είναι η «Μήδεια της Δημόσιας Παιδείας» πιθανό να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση. Θα ήταν πιο ανώδυνο και πιο αποδεκτό», δήλωσε ο βουλευτής.

Μόλις 48 ώρες μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η ανάρτηση που κατέβασε άρον άρον, ο κ. Βερναρδάκης μιλά μεν ξανά και ξανά για απαράδεκτο λάθος αλλά δεν αποφεύγει ούτε αυτή τη φορά το φάλτσο.

«Δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα. Εγώ έβαλα πρώτον ερωτηματικό και δεύτερον είπα «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας», με ερωτηματικό», διευκρίνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής «άδειασε» τον βουλευτή του: «Άστοχη, ατυχή, άδικη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό σας».

Χαρακτηριστικό της έντονης δυσαρέσκειας στην Κουμουνδούρου με τα καμώματα Βερναρδάκη, είναι το σιωπητήριο που το επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου.

Η επόμενη πράξη δεν αποκλείεται να γραφτεί στην ολομέλεια όπου συνεχιζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022