Ελλάδα

Aegean και ΕΛΠΕ ξεκινούν «πράσινες» πτήσεις με βιώσιμα καύσιμα

14.07.2022 | 06:50 Eνσωμάτωση

Λύσεις για την παραγωγή καθαρών ενεργειακών προϊόντων αναζητούν η αεροπορική εταιρία Aegean και ο Όμιλος "Ελληνικά Πετρέλαια". Σύμφωνα με τη στρατηγική συμφωνία που έχουν συνάψει, η Aegean θα χρησιμοποιεί σε πτήσεις της από τη Θεσσαλονίκη βιώσιμα καύσιμα που θα προμηθεύεται από την ΕΚΟ

AEGEAN και Ελληνικά Πετρέλαια ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πρώτο πρόγραμμα χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων σε πτήσεις στην Ελλάδα.

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της θυγατρικής του ΕΚΟ, θα προμηθεύει με βιώσιμα αεροπορικα καυσίμα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και η AEGEAN δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί τα βιώσιμα αυτά καύσιμα σε πτήσεις της που αναχωρούν από τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας την πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία και που πραγματοποιεί πτήσεις σε τακτική βάση με βιώσιμα καύσιμα.

Με τη συμφωνία αυτή, οι δυο οργανισμοί ανοίγουν το δρόμο για την έγκαιρη προσαρμογή της χώρας μας στους στόχους της επικείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας για υποχρεωτική χρήση βιώσιμων καυσίμων 2% το 2025 σε όλες τις πτήσεις από τα αεροδρόμια της ΕΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/07/2022