Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού – Διακοπή για τις 26 Ιουλίου

06.07.2022 | 20:47 Eνσωμάτωση

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διέκοψε για τις 26 Ιουλίου προκειμένου να κρίνει το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο ζήτησε ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού.

Λίγο πριν από την έκδοση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο: «Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει εντελώς άδικα, τόσο εγώ όσο και οι συγκατηγορούμενοί μου. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση, επειδή παρασύρθηκε. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με τον γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές. Λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τώρα γίνομαι ο κακός. Ποια αξία έχει η δίκη μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει».

«Έχω εκτίσει 35 μήνες στη φυλακή. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολή, δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Δεν μπορούν να με λένε φασίστα οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν ισοπεδώσει τη χώρα μας», είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του, η Μάγδα Φύσσα φώναξε: «Δολοφόνος είσαι!»

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022