Ελλάδα

Από θαύμα σώθηκε η 6χρονη που έπεσε στο Μοναστηράκι

06.07.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια μητέρα αλλά και η 6χρονη κόρη της στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπαθούσα να το φτάσω και δεν μπορούσα. Δεν έφτανα. Συγκεντρώθηκε όλος ο κόσμος από πάνω μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο» ανέφερε η μητέρα.

Η πτώση του μικρού παιδιού προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στις γάμπες, τα χέρια, τις πατούσες και τα δάχτυλα.

Σώθηκε από θαύμα

«Όταν το πήρα στα χέρια μου κατάλαβα ότι έπαθε ηλεκτροπληξία. Φώναζα ότι το παιδί μου κάηκε» συμπλήρωσε.

«Έτσι και χτυπούσε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου το παιδάκι, θα έπαιρναν ένα κάρβουνο, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν ένα παιδάκι πίσω. Γδάρθηκε το ποδαράκι του από το τσιμέντο από την μια πλευρά από την λαμαρίνα από την άλλη πλευρά, κάπου γδάρθηκε» απάντησε ο πρόεδρος εργαζομένων ΗΣΑΠ Παναγιώτης Κοντογιάννης.

«Έχω στα χέρια μου την ιατρική γνωμάτευση που πλέον επιβεβαιώνει ότι το παιδί μου έπαθε ηλεκτρικό έγκαυμα» υπογραμμίζει από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου παιδιού.

Το έσωσε μετανάστης

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν το βαγόνι του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σταμάτησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Κατά την αποβίβαση η μητέρα χάνει από την προσοχή της το ένα από τα δύο παιδιά που πέφτει στο κενό.

Το παιδί αρχίζει να κλαίει και επικρατεί πανικός. Επιβάτες προσπαθούν να ηρεμήσουν την μητέρα αλλά και τη δεύτερη ανήλικη κόρη που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Εκείνη την στιγμή ένας άγνωστος άνδρας επεμβαίνει.

«Μου το έφερε στα χέρια… Προσπάθησε να το ηρεμήσει. Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο τον ευχαριστώ πάρα πολύ… Περαστικός ήταν, ένας μετανάστης καλή του ώρα όπου κι αν είναι» ανέφερε η μητέρα.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε τραυματισμένο με εγκαύματα στο Παίδων εκεί που παρέμεινε για δύο 24ωρα.

Οι γιατροί τονίζουν πως δεν εμπνέει ανησυχία αν και τα τραύματα είναι πολλαπλά και σχεδόν σε όλο το σωματάκι του κοριτσιού. Οι γονείς δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022