Πολιτική

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος

04.07.2022 | 20:15 Eνσωμάτωση

Λίγο πριν από την εφ' όλης σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη βουλή την Τετάρτη για την κοινωνική πολιτική, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Στρασβούργο όπου θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια και θα δεχθεί ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων.

Η κυβέρνηση με αφορμή την αυριανή επέτειο από το δημοψήφισμα του 2015 κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στη αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να ζητά από τον Πρωθυπουργό να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο χαρακτηρίζοντας ύποπτο το γεγονός ότι ενώ έχει πάρει την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, φέρνει σε νεκρό χρόνο την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων και με την ακαδημαϊκή κοινότητα όπως είπε να βρίσκεται απέναντι στο νόμο Κεραμέως.

Σύγκρουση για Novartis

Η πολιτική σύγκρουση μαίνεται στον απόηχο του βουλεύματος για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα αναγνώρισε ότι η αρχική του δήλωση μετά τις πρώτες δικαστικές διαρροές ήταν ανακριβής για την παραπομπή των Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο για τη σκευωρία σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων όπως άφηνε να εννοηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δικαστικές διαρροές ζητώντας εξηγήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και επιτίθεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατηγορώντας τον για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου novartis και της κατάρρευσης της δήθεν όπως είπε σκευωρίας σε βάρος των πολιτικών προσώπων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον Υπουργό Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα την μήνυση που κατέθεσε ο Θάνος Πλεύρης κατά της Novartis.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2022