Πολιτική

Στη Βουλή ο απολογισμός της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

01.07.2022 | 13:24 Eνσωμάτωση

Στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής παρουσιάστηκε ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», από την Πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο πρόεδρος της βουλής Kωνσταντίνος Τασούλας στο χαιρετισμό του μίλησε για ένα έργο που έμεινε απτόητο παρά την πανδημία ευχαρίστησε και συνεχάρη της Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

«Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” τον Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε το έργο της με ευθύνη και σεμνότητα, δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεργαστεί με την κοινωνία και τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου και θα τιμήσει αυτή την ανεπανάληπτη επέτειο των 200 ετών από την εθνεγερσία.

«Σε αυτό το έργο είχαμε συνεργό όλη την Ελλάδα» δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Tο έργο της Επιτροπής ήταν πολυεπίπεδο με 352 δράσεις που υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της επιτροπής ενώ «υποστηρίχθηκε η υγεία, η καινοτομία, το περιβάλλον

Κλείνοντας η Γιάννα Αγγελοπούλου στάθηκε στις δύο τελευταίες δράσεις που αποτέλεσαν και παραδείγματα συνεργασιών και συνεργειών.

Για παράδειγμα στο “Πρόγραμμα ζωής” συνεργάζεται η Ιατρική σχολή των Ιωαννίνων, ο Ελληνικός Οργανισμός εγκεφαλικού επεισοδίου, το κέντρο υγείας Άστρους και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Στο πρόγραμμα «Δεδομένα για το Κοινό Καλό» συνεργάζεται ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, Ελληνικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα τμήματα πληροφορικής 4 μεγάλων εταιριών του δημοσίου που εποπτεύονται από το πρώην Υπερταμείο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τίμησε την κυρία Αγγελοπούλου με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, που προέρχεται από αναμνηστικά γεγονότα του 1821, είναι η πρώτη σφραγίδα του Βουλευτικού το 1823.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022