Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: ««Η πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί από την πρώτη Κυριακή»

01.07.2022 | 13:18 Eνσωμάτωση

Εκλογές το Σεπτέμβριο προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Επικρατείας να απαντά πως μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα γινόταν μόνο για κρίσιμο εθνικό θέμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις προκηρύξει τον Σεπτέμβριο.

«Η πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί από την πρώτη Κυριακή χωρίς να χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση και με την απλή αναλογική αν ο ΣυΡιζΑ έρθει πρώτος με καθαρή διαφορά» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες θα είναι για κρίσιμο εθνικό θέμα δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Εφόσον υπάρξει τέτοιου είδους προσφυγή θα είναι για κρίσιμο εθνικό θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει πάντα μια θεσμική προσέγγιση στα πράγματα και νομίζω ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία».

Για το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας σήκωσε ξανά το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι λέει ότι δεν συνεργάζεται προεκλογικά και πρόσθεσε με νόημα ότι τους πρωθυπουργούς του εκλέγει ο λαός.

«Είναι αδιανόητο ένα κόμμα που θα έρθει τρίτο ή τέταρτο να θέτει τέτοια ζητήματα. Αλλά εδώ δεν κάνουμε μια αντιπαράθεση στο όνομα μιας καρέκλας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν έχει τέτοια αγωνία ο κ. Τσίπρας να σώσει τον κ. Μητσοτάκη καλό του ταξίδι. Θα αγωνιστούμε να είναι τρίτο κόμμα για να κάνουν συγκυβέρνηση. Άλλωστε τι θα είναι για τον κ. Τσίπρα μια συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη; Μια αριστερή στροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Βλέπουμε την προσπάθεια “αναπαλαίωσης” δοκιμασμένων πυλώνων του συστήματος, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, για να δώσει ένα χέρι βοήθειας σε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι δεν ξέρει αν θα είναι στην βουλή στις επόμενες εκλογές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022