Ελλάδα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Ηλίας Νικολακόπουλος – Έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο

01.07.2022 | 13:24 Eνσωμάτωση

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα μετά από ανακοπή καρδιάς κολυμπώντας στο Αχλάδι της Σύρου, σε ηλικία 75 ετών.

Ο γνωστός δημοσκόπος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Από 1975 έως το 1996 εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, με αντικείμενο την εκλογική κοινωνιολογία

Από το 1986 έως το 2014 δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ επί σειρά ετών συνεργαζόταν με το Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών.

Τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά τους, στους οικείους του εξέφρασαν όλα τα κόμματα.

«Η δημόσια σφαίρα και η αναλυτική σκέψη στη χώρα μας χάνουν έναν από τους πιο συνεπείς και ευγενείς υπηρέτες τους. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον Ηλία Νικολακόπουλο. Τον προοδευτικό διανοούμενο, τον φίλο, τον σύντροφο, τον συνεργάτη. Τον άνθρωπο που συνδύαζε με σπάνιο τρόπο την επιστημονική γνώση με την προοδευτική σκέψη και την προσωπική ακεραιότητα» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η προοδευτική σκέψη του και η τεκμηριωμένη πολιτική του ανάλυση ήταν απόλυτα συνυφασμένες με τις εκλογικές βραδιές επί σειρά ετών. Ο ξαφνικός θάνατος του με γεμίζει θλίψη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο γνωστός καθηγητής έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε. Παρά τις προσπάθειες να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ήταν ήδη αργά.

Για τον αιφνίδιο θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Έχω σοκαριστεί… Δεν είναι δυνατόν να έφυγε έτσι ξαφνικά ο Ηλίας… Δε θέλω να το πιστέψω… Σήμερα όσοι αγαπήσαμε την έρευνα είναι σα να μείναμε ορφανοί», έγραψε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ηλία Νικολακόπουλου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος συνέδεσε την παρουσία του με τις εκλογικές βραδιές της χώρας ο επιστήμονας που έγινε συνώνυμο των δημοσκοπήσεων, στις επόμενες εκλογές θα λείπει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022