Ελλάδα

Λέων: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σημάδια της Μαλένας έγιναν εν ζωή

01.07.2022 | 16:54 Eνσωμάτωση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Live News πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πόρισμα των Καρακούκη - Καλόγρηα είναι υπόδειγμα ιατροδικαστικής αρτιότητας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Live News πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα είναι υπόδειγμα ιατροδικαστικής αρτιότητας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο πόρισμα, όπως δημοσιεύεται, είναι ένα υπόδειγμα ιατροδικαστικής και επιστημονικής αρτιότητας. Πραγματικά είναι ελάχιστες φορές που έχουμε δει μία γνωμοδότηση ιατροδικαστική να συντάσσεται από κρατικούς λειτουργούς όχι μέσω εγγράφων, αλλά ουσιαστικά με τέτοιο υποδειγματικό τρόπο που να μην αφήνει κανένα περιθώριο, καμία αμφιβολία, κανένα ερωτηματικό», δήλωσε.

Το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία φωτογραφία της Μαλένας που αποτυπώνει τις νυχιές στο πρόσωπο της Μαλένας. Ο κος Λέων σχολίασε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κακώσεις έγιναν όσο το παιδί ήταν εν ζωή.

«Ένας ιατροδικαστής όταν βλέπει τη σορό θυμάται καλύτερα από ποτέ. Όταν βλέπουμε μία σορό είμαστε σε θέση αν διακρίνουμε και να καταγράψουμε αν κάποιες κακώσεις είναι μεταθανάτιες. Οφείλουμε να τις καταγράψουμε, γιατί θα αποφύγουμε οποιοδήποτε λάθος σε επόμενη εκτίμηση», δήλωσε ο ιατροδικαστής στο MEGA και συνέχισε:

«Οι ιατροδικαστές όλες τις κακώσεις δεν τις χαρακτηρίζουν ως μεταθανάτιες, άρα είναι εν ζωή και αυτό είναι κάτι βασικό, γιατί η ιατροδικαστική γνωμοδότηση από τους δύο συναδέλφους στηρίχτηκε σε ευρήματα που ήδη υπήρχαν, είχαν αξιολογηθεί και επανελέγχθηκαν και ακριβώς βρέθηκαν ως τέτοια ή εμπλουτίστηκαν επιπλέον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με μία τέτοια χροιά σε μία εκδορά, όπως αυτές που περιγράφονται, οι εκδορές είναι εν ζωή. Οι εκδορές μετά θάνατον είναι χαρακτηριστικές και αλίμονο εάν ένας ιατροδικαστής δεν μπορεί αν διακρίνει ούτε αυτό», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/07/2022