Αθλητικά

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο

29.06.2022 | 20:39 Eνσωμάτωση

Ενωτικός, με διάθεση επανεκκίνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, δίνοντας στίγμα προόδου και εναρμόνισης με τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενωτικός και έτοιμος να συμβάλει στην αναγκαία επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Ο νέος πρόεδρος της Super League στη σύντομη τοποθέτηση ξεκαθάρισε πως θα πρέπει το ποδόσφαιρο μας να εναρμονιστεί με τους κανόνες και τον τρόπο που το χαρακτηρίζει στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

«Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League, ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω» προλόγισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στη σημερινή συνεδρίαση. Και άπλωσε τις σκέψεις του για τη μέθοδο που απαιτείται. Μεταξύ μας; Για όσα είναι χρόνια τώρα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς όχι και εφαρμόσιμα. «Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ» είπε.

«Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την εθνική μας ομάδα, και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος, ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ» πρόσθεσε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε ως Πρόεδρος της Super League πως θα φροντίσει ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στην Super League 2 να είναι πλέον αντίστοιχο με αυτό της SL1.

Μια κίνηση πολύ σημαντική με τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών αλλά και τον συνεταιρισμό της SL2 να τον ευχαριστούν για αυτό.

ΠΑΟΚ

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές με τον ΠΑΟΚ να τιμωρείτε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο Παναθηναϊκός με δύο.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 75.000 και 64.167 ευρώ αντίστοιχα στις δύο ομάδες.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ καθώς διατέθηκαν ήδη 2.300 κάρτες με το νέο γήπεδο αποτελεί μαγνήτη.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 29/06/2022