Πολιτική

Το σχέδιο Ερντογάν ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

20.06.2022 | 16:18 Eνσωμάτωση

Ο Ταγίπ Ερντογάν δικαιώνει όσους λένε πως η Τουρκία δεν αλλάζει και αδειάζει τον Ακάρ και τον Τσαβούσογλου που χαμογελαστοί προσπάθησαν να στήσουν γέφυρα συνενόησης με την Ελλάδα.

«Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, είναι άγνωστο. Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρυχάται και οι εφημερίδες που διοικούν συγγενείς του αποκαλύπτουν πως ετοιμάζει διπλό χτύπημα κατά τη Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Θα παρουσιάσει χάρτες με δήθεν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας, θα βάλει θέμα για την επίσκεψη Ελλίνων αξιωματούχων στα νησιά και στην Ευρώπη και θα κατηγορήσει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Αναλυτές όπως ο απόστρατος αεροπόρος Ερντογάν Καρακούς στήνουν ήδη την σκακιέρα του πολέμου με ανάλυση ισορροπίοας δυνάμεων και προειδοποιεί πως εάν γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα είναι ολοκληρωτικός.

Ο Τούρκος πρόεδρος τολμάει να προκαλεί σε αυτό το βαθμό με την ανοχή του ΝΑΤΟ που προκλητικά τηρεί ίσες αποστάσεις.

Ηχηρό μήνυμα από τον στρατηγό Φλώρο – Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ο Δένδιας

Η χώρα μας από την άλλη διαμήνυσε πως σε αυτό το σπιράλ παραλογισμού δεν θα δώσει το παρόν, αφού καθημερινά το λιμενικό μας σώζει ζωές, που βάζουν σε κίνδυνο οι Τούρκοι με την ανοχή, αν όχι συνεργασία, των τουρκικών αρχών.

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ύψιστο συναγερμό, έτοιμες ένα χρειαστεί να απαντήσουν σε κάθε επεισόδιο που θα στήσει η Τουρκία με στόχο να δημιουργήσει ένταση.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να είναι στην Αίγυπτο για ενίσχυση της διμρούς συνεργασίας και τον Νίκο Δένδια να ενημερώνει τους Ευρωπαίους στο Λουξεμβούργο για τα καμώματα του Ερντογάν.

Παράλληλα, η χώρα μας αναλαμβάνει και όλες τις πρωτοβουλίες που θα ενημερώσουν κόντρα στα τουρκικά ψέματα για την πραγματική κατάσταση στο Αιγαίο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/06/2022