Ελλάδα

Κατέθεσε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου: Οι αναφορές στην τεταμένη σχέση της κόρης της & του Μάνου Δασκαλάκη

20.06.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Η Ελένη Λεγάτου, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις 2 το μεσημέρι, βγαίνει από το τμήμα της Κάτω Αχαΐας. Στις 9 και μισή το πρωί βρισκόταν ήδη εκεί όπως της είχε ζητηθεί.

Το βράδυ της Κυριακής δέχτηκε τηλεφώνημα από αστυνομικό που την ενημέρωνε ότι πρέπει να προσέλθει για να καταθέσει στις Αρχές για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών, εκτός της Τζωρτζίνας. Το ίδιο και ο πατέρας της 33χρονης κατηγορούμενης, Ανδρέας Πισπιρίγκος, η κατάθεση του οποίου κρίνεται εξίσου σημαντική.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη είναι καταιγιστικές. Με δεδομένο ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα έδειξε ότι τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δολοφονήθηκαν, δίνεται επιπλέον βάρος στις καταθέσεις που οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν από την προηγούμενη εβδομάδα… κυρίως από συγγενείς αλλά και στενούς φίλους της οικογένειας, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας.

Τα «βάζουν» με τον Μάνο

Την περασμένη Πέμπτη, στη μαραθώνια κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, περιέγραψε μεταξύ άλλων το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στη σχέση του με την κατηγορούμενη. Σε αυτήν τη περιγραφή φαίνεται ότι επέμεινε και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της.

Λίγες ώρες αργότερα, κατέθεσε και ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον γιο του. Ότι δηλαδή, δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε να είναι μια καλή μητέρα. Η μητέρα του Μάνου, εξαιτίας κάποιων κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ζήτησε να καταθέσει στην Πάτρα…

Και οι δύο φρόντιζαν συχνά τα παιδιά και εκτιμάται ότι έχουν άποψη για το τι συνέβαινε.

Γιατί τελευταία η Δήμητρα;

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου και σύζυγος της Ελένης Λεγάτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο κύκλος της προκαταρκτικής έρευνας.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της 33χρονης, δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής. Και αυτό, γιατί θεωρείται βασική μάρτυρας στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, του μωρού που η ίδια έχει καταθέσει ότι βρήκε νεκρό στην κούνια του το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών περίμεναν πρώτα να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα των ιατροδικαστών και αναλόγως το αποτέλεσμα να την υπέβαλαν σε συγκεκριμένες κρίσιμες ερωτήσεις…

Πολύ σύντομα αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών, θα μεταβούν στον Κορυδαλλό προκειμένου να λάβουν κατάθεση και από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/06/2022