Πολιτική

Παραμένει προσηλωμένη στην τακτική της διαρκούς έντασης η Τουρκία

16.06.2022 | 20:02 Eνσωμάτωση

Η Τουρκία συνεχίζει την αμφίσημη τακτική της έναντι της Ελλάδας.

Μπορεί ο Ακάρ να επιζητούσε συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ωστόσο την ίδια στιγμή Τούρκοι διπλωμάτες έστελναν στις Ευρωπαϊκές πρεσβείες non paper με τις γνωστές παράλογες και παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγορούσε πάλι την Ελλάδα για κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων.

«Αν ξαναλάβετε τον λόγο σας, δεν θα μιλήσω καθόλου, θα δείξω αυτά τα βίντεο. Τότε θα παρακολουθήσουμε εδώ πώς η ακτοφυλακή σας σκότωσε ανθρώπους, πώς οι άνθρωποι επιτέθηκαν στις βάρκες τους με όπλα, πώς ξεφούσκωσαν οι βάρκες και τους καταδίκασαν στη μέση της θάλασσας και πώς η διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής τους έσωσε» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Με Ελλάδα και Τουρκία να προχωρούν προς την καρδιά του καλοκαιριού αυξάνουν οι ενδείξεις ότι στην Άγκυρα κάτι ετοιμάζουν.

Δημοσίευμα του Nordic Monitor προκαλεί ανησυχία για το τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν, καθώς σε αυτό το έγγραφο που αφορά την συνέχιση της τουρκικής παρουσίας στην Λιβύη ο Τούρκος πρόεδρος πονηρά έχει αλλάξει αυτή την φορά την λέξη «Λιβύη» με την λέξη «χώρες» και ζητά με την ψήφο τους οι βουλευτές να του δώσουν δικαίωμα για αποστολή στρατιωτών όπου ο ίδιος νομίζει.

Παράλληλα η Άγκυρα συνεχίζοντας την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας με δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο για ασκήσεις, βάζει σε κίνδυνο ακόμα και επιβατικές πτήσεις. Διεθνείς και εγχώριες.

Στον αέρα τα πρώτα F-16 Viper

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα συνεχίζει την αμυντική της θωράκιση. Τα δύο πρώτα F-16 των οποίων ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση στο επίπεδο Viper ξεκίνησαν τις δοκιμαστικές πτήσεις με τις πρώτες να αφήνουν εντυπωσιασμένους τους αμερικανούς πιλότους δοκιμών.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα συγκεκριμένα μαχητικά είναι:

· Ψηφιακό ραντάρ AESA δυνατότητα στοχοποίησης παντός καιρού με υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση
· Σκοπευτικό σύστημα υπέρυθρων Sniper
· Δυνατότητα βολής όλης της γκάμας έξυπνων όπλων

Σύντομα τα μαχητικά αυτά θα αναλάβουν αποστολές στις Μοίρες τους αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022