Κόσμος

Ουκρανία: Πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη του πολέμου Σολτς, Ντράγκι και Μακρόν

16.06.2022 | 20:03 Eνσωμάτωση

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ευρώπη έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία. Οι ισχυροί της Ένωσης, Γαλλία - Γερμανία και Ιταλία έφτασαν στο Κίεβο.

Στο προεδρικό μέγαρο στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με στρατιωτική περιβολή υποδέχθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες που έφτασαν στην Ουκρανία το πρωί με τρένο.

Ο Ζελένσκι έδειξε σε Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι την πραγματική εικόνα του πολέμου από τα προάστια του Κιέβου. Στο Ιρπίν μπροστά σε διαλυμένα από τα ρωσικά πυρά, σπίτια και αυτοκίνητα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την φρίκη της ρωσικής εισβολής.

«Οι Ουκρανές και οι Ουκρανοί σταμάτησαν τον ρωσικό στρατό που κατευθυνόταν στο Κίεβο και πρέπει να εξάρουμε τον ηρωισμό τόσο του ουκρανικού στρατού όσο και του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι ένας τρομερός πόλεμος. Η Ρωσία συνεχίζει με τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. Και αυτό πρέπει να τελειώσει με όλες τις δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε, με τη βοήθεια που έχουμε κινητοποιήσει, αλλά και με τις κυρώσεις», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποσχέθηκαν επιπλέον στρατιωτική βοήθεια και ότι θα δοθεί άμεσα στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Η Μόσχα κατέφυγε για ακόμη μία φορά σε επίθεση προς την Ευρώπη.

«Οι Ευρωπαίοι που τους αρέσουν τα βατράχια, τα λουκάνικα και το σπαγγέτι λατρεύουν που βρίσκονται στο Κίεβο. Υποσχέθηκαν ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παλιά κανόνια στην Ουκρανία, λουσμένοι στην βότκα και γύρισαν σπίτι με το τραίνο, όπως πριν από 100 χρόνια. Όλα καλά. Παρ’ όλα αυτά, η Ειρήνη δεν έρχεται για την Ουκρανία. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα…», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ασφαλείας

Στα πεδία των μαχών ο ρωσικός στρατός χτυπά ασταμάτητα στόχους στο Ντονμπάς ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να ανακτούν τμήματα γύρω από την Χερσώνα στο νότο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022