Πολιτική

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία – Πώς απειλεί και πολιτικές πτήσεις

15.06.2022 | 20:16 Eνσωμάτωση

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της γείτονος, η οποία σε κάθε στιγμή επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση με όποιον τρόπο μπορεί.

Σε μια νέα κίνηση, η Τουρκία θέλησε να ελέγξει περιοχές σε ολόκληρο Αιγαίο με παράνομη δέσμευσή τους.

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, στοχεύει τρεις περιοχές στο νότιο, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση και με αντιΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να δεσμεύει περιοχές και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζεται, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και τις πολιτικές πτήσεις, αφού θα επηρεάζονταν δύο αεροδιάδρομοι, αυτός της Ρόδου προς την Αθήνα και της Αθήνας προς τη Λήμνο.

Η Αθήνα επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι αεροδιάδρομοι χρησιμοποιούνται από εγχώριες και διεθνείς πτήσεις, με οποιαδήποτε δέσμευση της Τουρκίας των περιοχών αυτών, να φέρνει κίνδυνο για τις πτήσεις αυτές.

Κανονικά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Αν και οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει το ταξίδι, λόγω της πρόσφατης νόσησής του από κορωνοϊό, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να κάνει το ταξίδι στη βελγική πρωτεύουσα.

«Είναι απαραίτητο αυτή τη χρονική στιγμή να ακουστούν σε κορυφαίο επίπεδο οι ελληνικές θέσεις και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/06/2022