Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

10.06.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Συνολικά 300 κιλά κοκαΐνης κατέσχεσε η Ελληνική Αστυνομία μετά από τεράστια επιχείρηση έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το λευκό βαν του καρτέλ κοκαΐνης της Κολομβίας που διακινεί το 1/5 της παγκόσμιας αγοράς μπαίνει στον προαύλιο χώρο της βίλας στο Κάτω Σχολάρι έξω από την Θεσσαλονίκη.

Ακριβώς από πίσω του ένα ακόμη όχημα του κυκλώματος το ακολουθεί έχοντας αναβάλει το ρολό της ομάδας υποστήριξης και προστασίας.

Στο πρώτο όχημα βρίσκονται 300 κιλά κοκαΐνης η αξία της οποίας ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το drone της Ελληνικής Αστυνομίας από ύψος που ξεπερνά τα 200 μετρά καταγραφεί τις κινήσεις του κυκλώματος. Ο οδηγός παρκάρει το λευκό βαν στο πίσω μέρος της πολυτελούς βίλας στην ταράτσα της οποίας εμφανίζονται δυο άτομα και στο χώρο στάθμευσης ακόμη ένας άνδρας.

Η διαδρομή της κοκαΐνης

Στο λευκό βαν μέσα σε φορτίο με μπανάνες είναι κρυμμένα περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης τα οποία τα μεταφέρουν σε άλλο αυτοκίνητο.

Η διαδρομή της κοκαΐνης ξεκίνησε από την Κολομβία, έφτασε στην Καλαβρία της Ιταλίας και από εκεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αφού ολοκληρώσουν την μεταφορά ο οδηγός το παρκάρει σε υπόστεγο χώρο ώστε να παραμένει άφαντο και κάνεις να μην μπορεί να το δει, ενώ τα δυο οχήματα που είχαν αρχικά φτάσει στην βίλα φεύγουν από το σπίτι και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Η στιγμή της σύλληψης

Λίγη ώρα αργότερα σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για Άγγλους πολίτες που πλέον όπως φαίνεται έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διακίνησης κοκαΐνης.
Όλοι τους ανήκουν στην κορυφή της πυραμίδας του καρτέλ, ενώ αναμεσά στους συλληφθέντες είναι και το άτομο που έχει αναλάβει τον ρολό του μάνατζερ διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο καρτέλ.

Σκληροί κακοποιοί

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο άτομο το αναζητούσαν οι βρετανικές αρχές καθώς κατά το παρελθόν είχε βασανίσει μέχρι θανάτου για λογαριασμό του καρτέλ άνδρα στην Αγγλία.

Ο αδερφός του μάλιστα βρίσκεται στην Κολομβία και αποτελεί βασικό βραχίονα του δε άδολους κυκλώματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν έρθει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες καθώς τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούνταν σε χώρες της Βορείας και Κεντρικής Ευρώπης.

Είχαν νοικιάσει την βίλα στον δήμο Θέρμης για 2.000 ευρώ τον μηνά και αφού έφερναν την κοκαΐνη από την λατινική Αμερική στη Θεσσαλονίκη από εκεί την προωθούσαν στην Ευρώπη.

Το κιλό της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κοστίζει από 25.000 – 30.000 ευρώ, ενώ στην Αυστραλία φτάνει το αστρονομικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήριά Θεσσαλονίκης οπού του ασκήθηκε δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/06/2022