Οικονομία

Ποσειδώνια 2022: H ναυτιλία στρατηγικός εταίρος των κρατών

10.06.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, που σε σημαντικό ποσοστό βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, και η σημασία της ενεργειακής μετάβασης, αποτέλεσαν βασικά σημεία των επισημάνσεων της προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

Ξεκάθαρα μηνύματα από την πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

Για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει και όχι να υπονομεύσει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, που σε συντριπτικό ποσοστό είναι σε ελληνικά χέρια.

«Εμείς επιμένουμε ότι οι λύσεις πρέπει να είναι διεθνείς, στο πλαίσιο του ΙΜΟ και αυτό που θα πρέπει να εξηγήσουμε είναι ότι, κάνει η ΕΕ θα πρέπει να είναι με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας. Το μόνο που κάνουν τώρα είναι να την χτυπούν».

Η Μελίνα Τραυλού έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο ελληνικός εφοπλισμός είναι στην πρώτη γραμμή της απανθρακοποίησης.

Σε σχέση με τις κυρώσεις, υπογράμμισε ότι είναι δεδομένη η συμμόρφωση των Ελλήνων Εφοπλιστών με τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ ως τις προτεραιότητες της Ένωσης το επόμενο διάστημα η κ. Τραυλού επεσήμανε ως πρώτη την προάσπιση των συμφερόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη».

Η Μελίνα Τραυλού απηύθυνε νέα πρόσκληση στους νέους να αγκαλιάσουν τα ναυτικά επαγγέλματα σημειώνοντας ότι θα πρέπει πολιτεία, φορείς και εφοπλισμός, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/06/2022