Ελλάδα

Χαλάζι, κεραυνοί και έντονες καταιγίδες έπληξαν όλη την Ελλάδα

07.06.2022 | 16:32 Eνσωμάτωση

Ποδαρικό στον Ιούνη με σφοδρή χαλαζόπτωση και έντονες καταιγίδες σε όλη την χώρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν δυσφορία σε όσους απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά να εξηγούνται επιστημονικά από τους μετεωρολόγους.

Στην Καστοριά τουλάχιστον για 15 λεπτά, οι κάτοικοι έντρομοι έβλεπαν τα αυτοκίνητα τους να σφυροκοπούνται από το χαλάζι σε μέγεθος πετραδιού, που κάλυψε τα πάντα γύρω τους.

Ίδια εικόνα και στην Φλώρινα, με τους κατοίκους να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, και να κοιτούν από το παράθυρο τους, το χειμωνιάτικο σκηνικό στις αυλές τους, ενώ στον Αλμυρό ο ήχος από το χαλάζι που έπεφτε στις στέγες των σπιτιών είναι χαρακτηριστικός του μεγέθους του.

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Από την Θεσσαλονίκη έως και την Αττική, οι έντονες καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι, δημιουργήσαν προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις, με ορισμένες να μην φθάνουν κάνουν στον προορισμό τους και να επιστρέφουν στον Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλες να προσγειώνονται με δυσκολία.

Δεν έλλειψαν όμως και τα προβλήματα, με εργοστάσιο πλαστικών να τυλίγεται στις φλόγες στον Ασπρόπυργο, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η εικόνες με την πύρινη λαίλαπα, τους αποπνιχτικούς καπνούς και την αφόρητη μυρωδιά των καμένων πλαστικών, δημιούργησε σκηνικό τρόμου τους κατοίκους. Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί σε γειτονικά εργοστάσια.

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έκαναν την νύχτα μέρα, με αρκετούς φωτογράφους να αποτυπώνουν στον φακό τους ξεχωριστές εικόνες, όπως στην μαγευτική Ύδρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες.

Επιστροφή στο καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες από το Σαββατοκύριακο, καθώς το χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/06/2022