Πολιτική

Αυξάνονται οι φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

07.06.2022 | 18:23 Eνσωμάτωση

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στο νέο παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επέστρεψε με προκλητικές δηλώσεις λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς κλαίγεται.

Η Ελλάδα απάντησε πως δνε υπάρχει διασύνδεση κυριαρχίας των νησιών και αποστρατικοποίησης.

«Όσον αφορά την «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών, επισημαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας», δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε στο Live News πως η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση σε επίπεδο ρητορείας, κάτι που φαντάζει με διαγωνισμό για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ακρότητα.

«Δεν θεωρώ πιθανό ένα ηθελημένο θερμό επεισόδιο από τη μεριά της Τουρκίας, γιατί υπάρχει ισχυρή ελληνική στρατιωτική αποτροπή, υπάρχουν διεθνείς συμμαχίες, υπάρχει το ευρύτερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω Ουκρανίας ενάντια σε κάθε αναθεωρητισμό και ενάντια στη διάσπαση του ΝΑΤΟ, γιατί αυτό θα ήταν το απόλυτο δώρο στον Πούτιν», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο καθηγητής εκτίμησε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάτι ετοιμάζει, ενώ ισχυρίστηκε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα εκτονώσει την ένταση αρχικά στην Συρία σε βάρος των Κούρδων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/06/2022