Ελλάδα

Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα: Πανάκριβα ακίνητα στις ΗΠΑ με τους πιο πλούσιους και διάσημους γείτονες

07.06.2022 | 16:50 Eνσωμάτωση

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, η θέα των αμερικανικών μεγαλουπόλεων από τους ουρανοξύστες των πιο ισχυρών επιχειρηματικών και πολιτικών κέντρων, η διάσημη 5η λεωφόρος, το Λας Βέγκας, το Μπέβερλι Χιλς μοιάζει με μπροσούρα από την βίβλο των Rich and Famous. Eίναι όμως απλά κάποια από τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα.

Είναι τα σπίτια που είχε ο δημοσιογράφος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ που τακτικά πήγαινε, που βρισκόταν αναμεσά στην ομογένεια που ψώνιζε από τα καταστήματα των Ελλήνων, ακόμα και από τα μανάβικα τους.

Τα 5 ακίνητα του στην Αμερική, στο Μαϊάμι στην οδό Bayshire Dr σε συγκρότημα κατοικιών, στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς στο Las Vegas, στους Veer Towers και στην Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στο Olympic Tower κοστίζουν πολλά εκατομμύρια, οι τιμές ζαλίζουν.

O ουρανοξύστηs Olympic Tower, που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Μανχάταν, είναι ως  σήμερα σύμβολο ισχύος και χρήματος.

Το διαμέρισμα του Τράγκα βρίσκεται στον 28ο όροφο και φτάνει να ψάξει κανείς λίγο στην αγορά του real estate της Νέας Υόρκης για να διαπιστώσει ότι ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών μέτρων στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη κοστίζει 2.400.000 ευρώ, ενώ αυτό των 166 τ.μ. φτάνει τα 4.040.000 ευρώ.

Τo σπίτι που βλέπουμε των 250 τετραγωνικών έχει 20.000 το τετραγωνικό και συνολική τιμή τα 5 εκατομμύρια με θέση παρκινγκ και ιδιωτική ταράτσα.

Τις τιμές φουσκώνει και μία άλλη λεπτομέρεια οι διάσημοι γείτονες, όπως η οικογένεια Gucci. Mε τέτοιους ενοίκους η φήμη και οι τιμές στον 190 ημερών ουρανοξύστη παίρνουν την ανιούσα.

Το Olympic Tower πήρε το όνομα του από την Olympic Airlines που είναι πρόεδρος ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Όταν το κτήριο άνοιξε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης πήρε ένα διαμέρισμα.

Ο διάσημος σχεδιαστής Halston, ο δισεκατομμυριούχος Adnan Khashoggi είχε ένα ρετιρέ μεζονέτα από το 1976 μέχρι το 1993 και η ηθοποιός Anne Hathaway υπήρξαν επίσης ένοικοι.

To κτήριο έχει θυρωρό, γυμναστήριο αποκλειστικά για τους ενοίκους και κεντρικό κλιματισμό ανάμεσα στις άλλες παροχές του. Αν κάποιος δελεαστεί τα σπίτια που τώρα είναι διαθέσιμα κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια, όμως δίπλα στην πόρτα του κανείς θα βρει το Central Park, το Μπερκλέι και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κοινόχρηστα για όλες αυτές τις παροχές φτάνουν τα 2000 και 3000 ευρώ τον μήνα.

To 2016 η 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη ήταν ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος παγκοσμίως. Στην 5η λεωφόρο βρίσκονται πάρα πολλά εμπορικά καταστήματα αλλά και ο πύργος του Trump.

Όσο για το διαμέρισμα στο Veer Towers  πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών.

Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ.

Όλος ο παράδεισος σε μια γωνιά, έστω και με υγρασία. Kάθε πύργος διαθέτει 335 luxury κατοικίες. Οι εργασίες άρχισαν το 2006. Ολοκληρώθηκαν το 2010 και άνοιξε στις 14 Ιουλίου 2010. Έχει ύψος 150 μέτρα και 37 πατώματα.

Μόνο τα ακίνητα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τι εκτιμήσεις μεσιτικών κύκλων μπορούν να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια σε αξία, δηλαδή το 10% της συνολικής περιουσίας που άφησε ο εκλιπών, ποσό που σύμφωνα με μεσίτες είναι πολύ συντηρητική εκτίμηση και αν σκεφτεί κανείς πως το ακίνητο στον Olympic Tower  μπορεί να φτάνει τα 5.000.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/06/2022