Ελλάδα

Γεωργία Μπίκα: Το πόρισμα γαλλικού εργαστηρίου δείχνει βαριά μέθη

05.06.2022 | 11:05 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, καθώς το πόρισμα γαλλικού εργαστηρίου κάνει λόγο για βαριά μέθη της 24χρονης.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονος, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Το δείγμα που έχουμε στη διάθεσή μας και τα αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι τα δείγματα ούρων που πάρθηκαν περίπου 18 ώρες μετά την καταγγελόμενη πράξη. Αυτά τα δείγμα έδειχναν μεγάλη ποσότητα μεταβολιτών αλκοόλη, το οποίο σημαίνει ότι υπήρχε μεγάλη κατανάλωση οινοπνεύματος την προηγούμενη ημέρα. Η τοποθέτηση, το timeline, η ροή και η συγκέντωση της αλκοόλης τη δεδομένη στιγμή της αναφερόμενης πράξης δεν μπορεί να προκύψει από τις εξετάσεις των ούρων που έχουμε στη διάθεσή μας».

Όπως τόνισε ο κ. Γαλεντέρης, στη δικογραφία γίνεται λεπτομερής αναφορά στο πως και τι κατανάλωσε εκείνο το βράδυ, μέχρι να φτάσει και τη δεύτερη φορά στο ξενοδοχείο. Βάση αυτή της πρώτης αναφοράς κατατέθηκε η πρώτη μελέτη στην αανκρίτρια και ζητήθηκε η συμβολή μάρτυρα ειδικών γνώσεων, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η πρώτη ανάλυση δεν ισχύει και ότι η Γεωργία Μπίκα ήταν σε καλή κατάσταση.

Στη συνέχεια τα στοιχεία στάλθηκαν σε τοξικολογικό εργαστήριο στη Γαλλία, ώστε να γίνει ανάλυση δεδομένων. Το πόρισμα του εργαστηρίου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο εμ το συμπέρασμα που κατέληξε ο μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

Η ανάλυση έδειξε πως η συγκέντρωση της αλκοόλης ήταν μεταξύ 3 και 4,5 γρ. ανά λίτρο, το οποίο σημαίνει βαρύτατη μέθη και προκαλεί αμνησία.

«Το πόρισμα των Γάλλων είναι εμπεριστατωμένο και θα χρειαστεί νέα πραγματογνωμοσύνη για να επιβεβαιωθεί ή να αντικρουστεί», δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 05/06/2022