Ελλάδα

Αρπαγή 6χρονου: Ανακουφισμένος ο πατέρας, σε απόγνωση η μητέρα

27.05.2022 | 20:09 Eνσωμάτωση

Ο πατέρας του που τον πήρε μαζί του στην Νορβηγία μιλάει αποκλειστικά στο MEGA επιμένοντας πως το παιδί επιθυμούσε να επιστρέψει στον μπαμπά του και πως οι κατηγορίες που του αποδίδει η μαμά του Ράιαν είναι ψευδείς.

Χαρούμενος και ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ παίζει με τα αυτοκινητάκια του.

Είναι η απόδειξη κατά τον πατέρα του-ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο MEGA- ότι το παιδί επιθυμούσε να επιστρέψει στην αγκαλιά του.

«Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του» τόνισε ο Ρίκι Πέντερσον.

Την ίδια ώρα στην Κηφισιά η Ελληνίδα μητέρα του, ζει τον δικό της εφιάλτη. Μέσα σε μια νύχτα έχασε το μονάκριβο γιο της που τον άρπαξε ένας κουκουλοφόρος από το ίδιο της το σπίτι.

«Τον λατρεύω και θα κάνω τα πάντα για να είμαι μαζί του. Ξέρω ότι του λείπω, ξέρω ότι με χρειάζεται, ξέρω ότι χρειάζεται την μάνα του. Ελπίζω να είναι καλά» ανέφερε η μητέρα του 6χρονου.

«Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου» συμπλήρωσε ο πατέρας του 6χρονου.

Θύμα ενδοοικογενειακής διαμάχης

Θύμα μιας πολύχρονης ενδοοικογενειακής διαμάχης, ο μικρός Ράινερ φαίνεται ότι βρέθηκε μπροστά και σε σκηνές βίας μεταξύ των γονιών του, αφού όπως καταγγέλλει η μητέρα του, ο σύζυγος της την απείλησε στο παρελθόν με μαχαίρι.

«Βεβαίως και με είχε απειλήσει και μπροστά στο παιδί κι αυτός ήταν και ο λόγος που χωρίσαμε» σημείωσε η μητέρα του 6χρονου.

«Όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σ’ ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου» υποστήριξε ο δικηγόρος του πατέρα, Σχαρ Χαχάιμ.

Με τρόπαιο την επιμέλεια του παιδιού, οι δύο γονείς βρίσκονται σε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη. Για τα Νορβηγικά δικαστήρια, το παιδί έπρεπε να βρίσκεται με τον πατέρα του, ενώ για την ελληνική δικαιοσύνη έπρεπε να βρίσκεται με την μητέρα του.

«Αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα» πρόσθεσε ο δικηγόρος του πατέρα.

Η μητέρα δεν μπορεί να πάει να δει το παιδί. Μετά την αποχώρηση της μητέρας και του παιδιού από την Νορβηγία, της είπαν ότι αν πάει ξανά στην Νορβηγία, θα συλληφθεί.

Αποκορύφωμα της διαμάχης των δύο γονιών, η καλοστημένη επιχείρηση αρπαγής του μικρού Ράινερ τη νύχτα της περασμένης Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά με προορισμό την Νορβηγία.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε “ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;» και το παιδί απάντησε: «Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!”. Αν το παιδί έλεγε “όχι, θέλω να μείνω με την μαμά» όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί”» συμπλήρωσε ο κ. Χαχάιμ.

«Ήταν εγκληματικό αυτό που κάνανε, οργανωμένα εγκληματικό. Με απειλούσε ότι αν δεν κερδίσει τα δικαστήρια θα έρθει και θα πάρει το παιδί» υπογράμμισε η μητέρα του μικρού αγοριού.

Σήμερα πάντως ο μικρός Ράινερ επρόκειτο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στη Νορβηγία αφού ο πατέρας του υποστηρίζει ότι δεν είχε την απαραίτητη φροντίδα στα χέρια της μητέρας του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/05/2022