Κόσμος

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες γύρω από το Ντονμπάς – Μαίνονται οι συγκρούσεις

27.05.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στο Ντονμπάς.

Με βίντεο από την χρήση θερμοβαρικών όπλων και με συνοδεία πένθιμης μουσικής, ουκρανικό κανάλι ενημερώνει το κοινό για την τραγωδία στο μέτωπο του Ντονμπάς και τη ρωσική προέλαση.

Οι Ρώσοι μπήκαν στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λιμάν, απειλούν το Σλαβιάνσκ ενώ η ουκρανική κυβέρνηση απευθύνει εκκλήσεις στη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο από ενέδρα κατά ρωσικών αρμάτων από στρατιώτες που περιγράφονται ως «Αμερικανοί εθελοντές».

Την ίδια ώρα, ο «σύμμαχος του Πούτιν και ηγέτης της Τσετσενίας, Καντίροφ, απειλεί την Πολωνία, επειδή υποστηρίζει την Ουκρανία.

«Μετά την Ουκρανία, μόλις δοθεί η διαταγή θα σας δείξουμε μέσα σε έξι δευτερόλεπτα τι θα πάθετε. Πάρτε πίσω τα όπλα και τους μισθοφόρους που στείλατε και ζητήστε συγγνώμη».

Από την κρατική τηλεόραση, εθνικιστής Ρώσος βουλευτής που απειλεί διαρκώς τους δυτικούς με τα πυρηνικά, έβαλε στο στόχαστρο και τον Γερμανό καγκελάριο.

«Ο Σολτς λέει ότι είναι απαράδεκτοι οι όροι που βάζει η Ρωσία. Ποιος στο διάβολο νομίζεις ότι είσαι μπ@στ@ρδε; Νομίζεις πως θα δεχτούμε τους δικούς σας όρους; Αφού δε δέχεστε τους δικούς μας όρους, θα τους επιβάλουμε».

Η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της έχουν κηρύξει τον απόλυτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, εναντίον του λαού και του πολιτισμού της, είπε Σεργκέι Λαβρόφ.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/05/2022