Κόσμος

Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Ντονμπάς

23.05.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο του πολέμου, στην κοιλάδα του Ντονμπάς έχει επικεντρωθεί το σφυροκόπημα της ρωσικής πολεμικής μηχανής και είναι ανελέητο με αποτέλεσμα η πόλη Κραματόρσκ να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα νέο Αζόφσταλ με εκατοντάδες εγκλωβισμένους μαχητές.

Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία σφυροκοπούν τις θέσεις των Ουκρανών στα μέτωπα του Ντονμπάς ενώ οι χερσαίες δυνάμεις απειλούν με περικύκλωση την πόλη Κραματόρσκ.

Οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πόλης λένε ότι απέκρουσαν επιθέσεις από τέσσερα σημεία, όμως οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος και σε άλλες περιοχές του μετώπου απειλώντας με εγκλωβισμό χιλιάδες στρατιώτες.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι ο στρατός του χάνει καθημερινά 50 μέχρι 100 στρατιώτες. Απευθυνόμενος στη σύνοδο του Νταβός, ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 87 στρατιώτες από μια μόνο ρωσική πυραυλική επίθεση σε στρατόπεδο βόρεια του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους επιχειρηματίες να αποκλείσουν τη Ρωσία από κάθε εμπορική συναλλαγή και να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Ρουντένκο είπε ότι η Μόσχα παρέλαβε από την Ιταλία ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, το εξετάζει αλλά δεν προτίθεται να το σχολιάσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/05/2022