Ελλάδα

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας στην σκιά της κόντρας Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου

16.05.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Στον απόηχο της πρόσφατης κόντρας του δημάρχου Αθηναίων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την παραβατικότητα στην πρωτεύουσα, μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων.

«Εντείνουμε τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή όλων των Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και ασφαλώς, των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο δρόμος για να ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο κέντρο της Αθήνας, περιμετρικά της Ομονοίας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 442 άτομα και, μεταξύ άλλων, προέκυψαν 129 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο προαναχωρητικό κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2022