Πολιτική

Με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

16.05.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Ως εντολή πολιτικής αλλαγής διαβάζει ο Αλέξης Τσίπρας το μήνυμα της εσωκομματικής κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ. Στις χθεσινές εκλογές προσήλθαν 150.000 ψηφοφόροι, με τους 110.000 από αυτούς να εγγράφονται νέα μέλη.

Με 150.000 ψηφοφόρους στην κάλπη και έχοντας υπερδιπλασιάσει τα μέλη του κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας είχε πλέον στα χέρια του την ισχυρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό. Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν 150.000 ψηφοφόροι, με 110.000 από αυτούς να εγγράφονται νέα μέλη του κόμματος το οποίο συνολικά αριθμεί πλέον 172.000 μέλη.

Την απροσδόκητη συμμετοχή στις κομματικές κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας την ερμηνεύει ως καθαρή εντολή πολιτικής αλλαγής και στρέφει πλέον το βλέμμα του στις εθνικές εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης».

«Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα κι ανατρέποντας τα προγνωστικά, εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση του μετά την επερχόμενη ήττα», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα όπως φάνηκε χθες», δήλωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της καταμέτρησης έλαβε 99%, ενώ με ισχυρή πλειοψηφία εγκρίθηκε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των συνέδρων και οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2022