Κόσμος

Η επανεμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ σε ιππική έκθεση

16.05.2022 | 20:39 Eνσωμάτωση

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά από εβδομάδες έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ. Η 96χρονη μονάρχης εμφανίστηκε στην ιππική έκθεση του Ουίνδσορ, είχε καλή διάθεση και καταχειροκροτήθηκε.

Η βασιλική ιππική έκθεση του Ουίνδσορ πάντοτε ήταν η αγαπημένη εκδήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ και δεν θα μπορούσε να λείψει φέτος παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Φορώντας γκρίζα ζακέτα, ροζ κραγιόν και στηριζόμενη στο μπαστούνι της, η βασίλισσα σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ένας καλπασμός στην ιστορία» συμμετέχουν 600 άλογα και 1.300 καλλιτέχνες. Επίσημοι προσκεκλημένοι η Έλεν Μίρεν και ο Τομ Κρουζ.

Στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της στον θρόνο, η Ελισάβετ έπρεπε να επιλέξει σε ποιες εκδηλώσεις θα παραστεί και επειδή από παιδί λατρεύει τα άλογα ήταν φυσικό να εμφανιστεί στην ιππική έκθεση. Άλλωστε στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος 14 δικοί της ίπποι.

Την συγκεκριμένη ιππική έκθεση λάτρευε και ο αγαπημένος της σύζυγος, ο πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε πέρσι τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2022