Ελλάδα

Κούγιας για Μονεμβασιά: Υπάρχει μια απλοποίηση της υπόθεσης – Περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία

09.05.2022 | 17:07 Eνσωμάτωση

Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο δυστύχημα στη Μονεμβασιά, με θύματα δύο ηλικιωμένους και δράστη έναν 52χρονο.

Ο Αλέξης Κούγιας, που αναμένεται να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη, βρέθηκε χθες στα κρατητήρια για να τον συναντήσει, με τον κατηγορούμενο να προσπαθεί να κλειδώσει στο κρατητήριο τον Αλέξη Κούγια.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για μια απλοποίηση του θέματος.

«Βλέπω μια απλοποίηση του θέματος και της ποινικές δίωξης. Αυτή η απλοποίηση είναι μια τελείως απλουστευμένη προσέγγιση, δικαιολογημένη από εισαγγελικής πλευράς, όμως στα ποινικά δικαστήρια δικάζονται άνθρωποι για συμπεριφορές», τόνισε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας:

«Θα πρέπει να δούμε αν έχει συνείδηση του εγκλήματος που έχει διαπράξει. Αυτό είναι το κεντρικό σημείο».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος μεταβαίνει στη Μονεμβασιά, πρόκειται για ένα λεπτό θέμα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

«Πρέπει να δούμε αν το πρώτο θύμα έχει χάσει τη ζωή του με το πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ή αν την έχασε όταν τον παρέσυρε κάτω από το βαν. Έχουμε δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους χωρίς κανέναν λόγο και έναν άλλο που είναι στη φυλακή, για τον οποίο όλοι μέχρι εκείνα τα λεπτά είχαν να λένε τα καλύτερα».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει ψυχιατρική πάθηση.

«Να δούμε αν έχουμε μια υποδομή ψυχιατρική ή όχι, και αν έχουμε, τι είδους ψυχιατρική πάθηση είναι αυτή. Ένας άνθρωπος δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη τρελός».

Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, η μητέρα του κατηγορούμενου παρουσίασε, στην ίδια ηλικία με τον δράστη, βαριάς μορφής σχιζοφρένεια, οπότε υπάρχει ιστορικό ψυχιατρικής ασθένειας στην οικογένεια, με τον ίδιο τον 52χρονο ωστόσο να μην έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν.

«Περιμένω να πάρω τη δικογραφία στα χέρια μου, δε μου αρέσει να λέω γελοιότητες. Υπάροχυν μέσα πολύ σημαντικές καταθέσεις».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια:

«Αν ο άνθρωπος είναι υγιής, δικαίως θα αντιμετωπίσει ό,τι θα αντιμετωπίσει. Αν δεν είναι υγιής, τότε πρέπει να ανοίξει άλλη συζήτηση».

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε ότι κατά την εμφάνιση του 52χρνου στην ανακρίτρια, «ήταν εμφανώς υπό την επήρεια φαρμάκων και παραιτούνταν του δικαιώματος του δικηγόρου του. Έλεγε, μα δεν έχω κάνει τίποτα».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/05/2022