Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μαζική η προσέλευση των μελών στην ψηφοφορία για όνομα & σήμα του κόμματος

08.05.2022 | 20:25 Eνσωμάτωση

Με συμμετοχή που κάλυψε τις προσδοκίες του κόμματος, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ προσήλθαν σήμερα στα 600 εκλογικά τμήματα προκειμένου να αποφασίσουν για το νέο όνομα, να εκλέξουν νομαρχιακές επιτροπές και αντιπροσώπους ενόψει του Συνεδρίου.

Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος έκανε λόγο για μια γιορτή αναγέννησης.

«Μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Από τις 07.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε 600 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με τα μέλη του κόμματος να προσέρχονται κατά χιλιάδες προκειμένου να ψηφίσουν εκτός από το νέο όνομα, τους εκπροσώπους τους σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, αλλά και 4.600 αντιπροσώπους για το Συνέδριο.

Έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει ήδη περισσότερα από 60.000 μέλη.

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική επιστροφή του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια σφαίρα των πολιτικών πραγματικών πραγμάτων στη χώρα μας», σημείωσε ο Γιώργος Τσούμας, επικεφαλής Δικτύου Νεολαίας ΚΙΝΑΛ.

Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη μετατράπηκαν για σήμερα σε εκλογικό κέντρο το οποίο μάλιστα, όπως και συνέβη και σε άλλα σημεία, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου έστησε και 2η κάλπη προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που σε αρκετά εκλογικά τμήματα δόθηκε παράταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/05/2022