Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Ποδηλατικός γύρος στην μνήμη του πατέρα & των 2 παιδιών της οικογένειας Φύτρου

08.05.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Η ζωή τής έδειξε το πιο φριχτό της πρόσωπο, εκείνη όμως κατάφερε να σταθεί όρθια και να κοιτάξει με χαμόγελο πικρό και συγκίνηση βαθιά τους ανθρώπους που θέλουν να τιμήσουν την μνήμη των αγαπημένων της.

Η Βαρβάρα Φύτρου έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018.

Η ποδηλασία ήταν για εκείνους ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και ο Δήμος Μαραθώνα καθιέρωσε τον ποδηλατικό γύρο με τα ονόματά τους. Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας.

Σήμερα ήταν η τρίτη διοργάνωση και η πρώτη φορά που η Βαρβάρα Φύτρου βρήκε το σθένος να είναι εκεί, δίπλα σε μητέρες που γιορτάζουν τη μέρα τους.

Συναθλήτριες και φίλες της κόρης της Εβίτας που ήταν πρωταθλήτρια ποδηλασίας, προσπαθούσαν κι εκείνες να φανούν δυνατές, μια μεγάλη αγκαλιά.

Ασύλληπτη τραγωδία

Η τραγωδία ασύλληπτη. Ο 53χρονος σύζυγός της Γρηγόρης και ο γιος της Ανδρέας, 11 ετών, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και απανθρακωμένοι στο οικόπεδο της φρίκης με τους 26 νεκρούς.

Η 13χρονη κόρη της Εβίτα έπεσε από γκρεμό 15 μέτρων στην προσπάθεια να γλιτώσει από τις φλόγες.

Η Βαρβάρα Φύτρου ήταν στη δουλειά της όταν έμαθε για την πυρκαγιά.

Καταθέτοντας στις Αρχές το 2021, στον ανακριτή, τις στιγμές που έζησε στην προσπάθειά της να εντοπίσει την οικογένειά της, μίλησε για εγκληματικά λάθη.

Η κόρη της ζούσε όταν έπεσε από τον γκρεμό και θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχαν κινητοποιηθεί έγκαιρα οι αρμόδιοι φορείς.

Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας. Τρία ονόματα σε μια διοργάνωση που θα κρατήσει πάντοτε ζωντανή την μνήμη τους και τη Βαρβάρα Φύτρου μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/05/2022